Ateneu Familiar de Sant Vicenç dels Horts -

Història

L’Ateneu Familiar és una entitat que va néixer l’any 1924 quan uns quants socis de la Societat la Vicentina en discrepàncies amb la junta i per coses que ara no venen al cas van decidir sortir-ne i crear una nova entitat.


Com totes les entitats que en aquells temps s’anaven creant dins de l’àmbit català, va néixer amb els ideals de fomentar el lleure i la cultura de la nostra terra. En els seus inicis i com totes les entitats, l’Ateneu va disposar en els seus primers 25 anys d’un formidable elenc dramàtic (grup de teatre) posant en escena diferents obres de teatre en diades assenyalades com Nadal, Pasqua, Tots Sants entre d'altres. Amb el temps i seguint les transformacions de l’època, Sant Vicenç es va anar transformant i creixent sota la gran afluència de la immigració. L’Ateneu va ser una entitat acollidora i on tothom s'hi va trobar ben rebut .


Les circumstàncies van fer que les festes majors passessin a ser el plat fort i les festes estel•lars de la nostre entitat, ball, concerts, sarsueles, revistes, i un llarg ventall d’actuacions d’artistes, primeres figures del mon de la cançó tant nacional com internacional. Una de les activitats que no podem oblidar és la projecció de cinema a dues sessions per setmana que, durant molts anys, va fer que les tardes dels diumenges i nits dels dimecres i dissabtes fossin per els vicentins molt més amenes i distretes.
L’arribada de la televisió, el cotxe i el canvi d’hàbits de la societat van fer que les seccions de cinema es vinguéssin a menys, i la sala es va transformar en una discoteca. Així es donava diversió al jovent Vicentí sense necessitat de sortir de Sant Vicenç, i passant a ser una de les més anomenades de la comarca.


Després de greus problemes i de sofrir un tancament governatiu, per tal de poder subsistir i poder continuar i reprendre la nostre activitat, vàrem signar un contracte d’arrendament amb l’Ajuntament per un període de 20 anys.

Actualment, i des del 25 de setembre de 2009, va finalitzar el contracte d’arrendament amb l’ Ajuntament. L’Ateneu ha encetat una nova etapa.

 

L'Ateneu Familiar és una entitat cultural oberta a tothom, tant a les cultures autòctones com les de tots els vicentins vinguts d'arreu. Volem ser un punt de trobada i d'esbarjo per a tots. Per això, estem posant en marxa tot un seguit d'activitats. La nostra principal inquietud és amb la joventut. Estem oberts a rebre qualsevol suggeriment que ens pugueu aportar.

ateneu@ateneufamiliar.cat

Tel. 93 656 94 24